Medarbetare berättar

AcadeMedia har över 12 000 medarbetare utspridda på nästan 500 arbetsplatser. Vi har förskolepedagoger, rektorer, fastighetsansvariga, ekonomer, kvalitetschefer, SFI-lärare och en lång rad andra yrkesroller i våra verksamheter.

Men vad gör alla egentligen?

Här har vi låtit några medarbetare berätta om hur en dag i deras liv kan se ut. Vi fyller på allt eftersom.

_____________________________________________________________________________

Margaretha Eventhén

Margaretha-EventhénRektor Pysslingen Skolor, Maria Montessoriskolan i Lund

Första skolveckan, den när barn och elever fortfarande har lov, har för min del börjat många veckor tidigare. För aldrig har rektorer arbetat så mycket som denna sommar. Och aldrig har jag, tack och lov, lyckats få tag på så många referenter (rektorskollegor) i tjänst som denna sommar.

Det råder lärarbrist i Sverige. Och rörligheten i den nationella lärarkåren har aldrig varit större. Det visar sig också att det råder brist på erfarna rektorer, och det är ett bekymmer i sig att beaktas. Organisationen är dock komplett så när som på en återstående anställning. Jag är nöjd.

Läs mer om Margarethas dag.

Paula Hammerskog

Paula-Hammerskog-academediaKommunikationsdirektör, AcadeMedia.

0605 – Väckarklockan, i form av mobilen, ringer, två hundar går från medvetslösa till störtpigga på en millisekund och springer mot ytterdörren. Efter vad de tycker är en evighet, i verkligheten är det nog tio sekunder, har jag hunnit i fatt och öppnar ytterdörren. Det regnar och jag konstaterar, precis som alla mornar, att det är fantastiskt att ha en inhägnad trädgård. Hundarna morgonrastar sig själva.

07.00 – Kollar mail, fyra ”jatack” till vår samhällsmarknadsdag har kommit sedan i går, i övrigt lugnt. Första telefonsamtalet för dagen är från min 90-årige far som berättar att nu funkar diskmaskinen. Bra, hantverkaren som skulle kommit idag kan avbokas. Antar att pappa nu tryckt på rätt knapp. Tar in hundarna, sätter mig i bilen, lyssnar på P1 Morgon.

Läs mer om Paulas dag.

Lotta Funnemark

Lotta FunnemarkLärare och utvecklingsledare på Fenestra Centrum i Göteborg.

05:30 – God morgon! Jag öppnar dagen med ett lugnt pass Yoga på altanen. Solen skiner och det är ovanligt varmt för årstiden. Underbart!

Nä, jag skojar bara!

06:40 – Väckarklockan ringer och jag lyckas inte komma ur sängen förrän 7.00 och redan där vet jag att det blir en morgon utan lugn och harmoni. Som vanligt med andra ord :-).

07:55 – Jag är på väg till jobbet. Sitter i bilkö – idag igen! Jag sick-sackar mig framåt till övriga bilisters förfäran – idag igen. Har lovat mig själv att jag ska fixa växlarna på cykeln så att jag kan cykla till jobbet. Återstår att se när det blir av…

Läs mer om Lottas dag.