LBS Kreativa Gymnasiet

Ljud & Bildskolan - GymnasiumPå LBS Kreativa Gymnasiet undervisar professionella och engagerade lärare med kunskap från branschen. Det gör att vi kan uppfylla vår idé om ”dagens utbildningar för morgondagens jobb”.

Lärarna på LBS har de rätta erfarenheterna och kunskaperna för att skapa utbildningar som följer tiden och ger dig rätt förutsättningar för yrkeslivet eller för att studera vidare. Som elev på LBS får du inte bara kunskaper i olika ämnen, du får även förståelse för hur branschen fungerar, oavsett vilken utbildning du väljer. Att lära innebär att man måste våga pröva och våga misslyckas för att komma framåt. Skolan är en perfekt bas för den som vill arbeta praktiskt och kreativt med medier, kommunikation och musik inom både nya och traditionella områden.

Du får under din utbildning en inblick i skapandeprocessen. Vare sig du vill bli journalist, arkitekt eller musikproducent är det viktigt att förstå helheten. I yrkeslivet måste man kunna göra kvalitetsbedömningar och veta varför produktionen blev bra eller vad det var som gjorde att den blev mindre bra. Kunskap, kreativitet och struktur är ingredienser som bidrar till en bra slutprodukt. Våra utbildningar är både studie- och yrkesförberedande. På LBS är alla ämnen lika viktiga, men de teoretiska ämnena ger dig möjlighet att läsa vidare. LBS är en skola i framkant, med nära kontakt med näringslivet. Därför kan vi se vilka typer av jobb som eftersöks i framtiden.

Fakta LBS Kreativa Gymnasiet

Grundades: 1993
Antal skolor: 11
Orter: Borås, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kungsbacka. Kristianstad, Lund, Motala, Nyköping, Trollhättan och Varberg.

Här finns vårt huvudkontor
Lilla Bommen 4 B
411 04 Göteborg

Telefon: 0340-176 60
Epost: info@lbs.se

Webbplats